Entrades

Inauguració de l’hotel Sir Joan

Grup Soler ha fet l’adequació integral de les instal·lacions de l’hotel de luxe Sir Joan d’Eivissa. L’establiment, de la marca d’hotel-boutique Sir Hotels, està situat en el passeig Joan Carles I d’Eivissa. Amb 38 habitacions de super luxe, l’hotel té dos reconeguts restaurants. Per una part el restaurant Izakaya, que ofereix gastronomia contemporània. I, per una altra part, l’hamburgueseria The Butcher.

Les habitacions tenen el terra de parquet i les parets fetes amb panells d’acer inoxidable altament polit. Visualment, aquests panells imiten el moviment de les ones quan els dóna la llum del sol. Totes les habitacions disposen d’una espaiosa terrassa privada. De fet, les suites tenen fins a tres terrasses, així com una sala d’estar interior.

Aquesta combinació de renaixement amb luxe contemporani ha creat l’oasi urbà ideal en el cor de la mundialment famosa illa d’Eivissa. Aquest projecte ha estat un gran repte per l’empresa; ja que havia de combinar glamour i practicitat.

Premi per l’Espai Bombers en els Premis Catalunya Construcció

La rehabilitació integral de l’Espai Bombers Parc de la Prevenció de Barcelona ha aconseguit el premi ex aequo a la Intervenció en Edificació Existent dels Premis Catalunya Construcció. Es tracta d’un certàmen organitzat pel Col·legi d’Aparelladors de Barcelona (CAATEEB).

El projecte ha consistit en la rehabilitació, conservació i adequació dels elements tipològics més importants de l’antic parc de bombers. Va ser pioner a Espanya i es va construir amb motiu de l’Exposició Internacional del 1929.

Per adaptar-se al nou programa s’ha ampliat la superfície un 30%. A més s’ha optimitzat l’espai de circulació i s’ha incrementat la permeabilitat visual entre les diferents naus. La transformació es concentra en la nau posterior: de 2 plantes s’amplia a 4. Constructivament i estructuralment, se substitueix el mur de maó cec frontal al pati per una cortina de perfils metàl·lics. I d’aquesta cortina pengen els tres nous forjats i la coberta.

Valoració del jurat

El jurat ha valorat molt positivament que es tracta d’un projecte sorprenent. El resultat, que és senzill només en aparença, ha introduit aquells elements que transformen l’edifici en una obra capaç d’acollir un nou ús i una nova vida. Amb una proposta estructural agosarada, el resultat presenta formes equilibrades i sense estridències. Tanmateix, traspassa tot el protagonisme al contingut que s’exposa en la seva gran nau central. La resolució del projecte esdevé igualment un homenatge a la tasca esforçada, pionera i en tantes ocasions heroica dels bombers de Barcelona.

Portfolio Items