Grup Soler

Castellgalí canvia l’enllumenat públic

L’Ajuntament de Castellgalí va començar a aplicar al maig un pla de substitució de les bombetes del municipi. La finalitat és reduir la despesa energètica del poble. L’objectiu de la iniciativa és doble: dedicar menor part del pressupost a pagar la factura de la llum. I, en segon lloc, avançar cap a un municipi més sostenible. I els resultats ja són clarament palpables.

Basen aquesta valoració en les dades d’un estudi elaborat per Grup Soler. A més l’estudi està contrastat per l’Agència de l’Energia del Consell Comarcal del Bages. Les dades són clares; l’estalvi anual és de 31.000 euros.

Durant la primera fase del pla s’ha actuat sobre 598 punts de llum. Bàsicament del raval la Fàbrica, el casc antic i Mas Planoi. Unes 450 unitats eren bombetes de vapor de sodi d’alta pressió de 150w. Les seves substitutes han estat bombetes de tipus LED amb unes potències compreses entre 51 i 35W.

Soler Energy Services ha estat l’empresa de Grup Soler encarregada de l’estudi. En base a les conclusions, abans del canvi, el consum era de 395.920 kWh a l’any. Gràcies a aquesta actuació, la xifra es reduirà a 137.046 kWh. És a dir, aquest 65% de reducció en el consum suposarà un estalvi econòmic anual de 31.065 euros. En els propers anys es repetirà aquesta actuació en altres zones del municipi.

En reduir el consum, l’Ajuntament analitzarà ara la possibilitat de reduir les potències de consum que té contractades. La factura amb aquesta acció es podria reduir 4.368,41 euros més a l’any.