Grup Soler col·labora amb Creu Roja en una jornada Responsabilitat Social Corporativa

Creu Roja va organitzar el passat 12 de maig una jornada sobre Responsabilitat Social Corporativa a Montserrat amb la col·laboració de Grup Soler. L’objectiu de la jornada era explicar com pot contribuir el teixit empresarial en les accions socials, siguin grans, mitjanes, petites o microempreses. Durant la jornada Creu Roja va mostrar diversos exemples de responsabilitat social corporativa que ja són una realitat.

La responsabilitat social corporativa té una gran importància per a Grup Soler. En aquest sentit, el grup porta a terme diverses accions durant l’any per ajudar els més desfavorits, donant suport a l’esport formatiu i participant en esdeveniments culturals. Els nens i els joves són també un dels objectius principals de les col·laboracions de la companyia.

Algunes de les accions de responsabilitat social de Grup Soler són la recollida d’una tona d’ajuda alimentària en col·laboració amb el Banc dels Aliments i la Fundació Rosa Oriol; la recollida de joguines per a Mans Unides; la recollida de roba usada per a la Fundació Humana; i col·laboracions anuals amb Càritas per ajudar els més desfavorits.

Grup Soler també col·labora amb equips esportius locals per desenvolupar activitats formatives per a nens i joves; amb la caminada popular a Montserrat els beneficis són destinats a la investigació sanitària contra el càncer; així com diverses accions solidàries que es duen a terme durant les festes nadalenques.

El president de Creu Roja Manresa, Miquel Riera, ha destacat que “hi ha moltes iniciatives que les empreses poden fer per dur a terme projectes socials sense haver de parlar d’aportació de diners. Des d’una entitat com la nostra podem trobar vestits a mida perquè, cadascú amb els seus recursos, ens ajudin a dur a terme els nostres projectes “.

Els ponents de la jornada van explicar les seves experiències amb les accions de responsabilitat social corporativa. En aquest sentit, Glòria Codinas, responsable d’una consultora, va assegurar que la responsabilitat social “no és un cost afegit” i que “quan tens treballadors que se senten orgullosos del que fa la seva empresa, treballen millor; i això al cap ia la fi és un benefici. I converteix els treballadors en els millors difusors de la pròpia marca “.

Durant les taules rodones que es van celebrar es van donar exemples de responsabilitat social corporativa com l’empresa Remsa, dedicada a la impressió i el material d’oficina, que van explicar que duen a terme un projecte de venda de llibres de segona mà provinents de donacions, i els beneficis es destinen a un menjador d’un centre obert de Creu Roja.

Per la seva banda, el representant de l’empresa de moda jove Higher Woods, va explicar que van promoure una recollida de mantes i roba d’abric per a Creu Roja en la qual van obtenir 450 quilos de material.